Türkiye Girişimci Kurumlar Platformu kuruldu – MediCat / 05.09.2018

Türkiye Girişimci Kurumlar Platformu kuruldu. Platform, kurumsal şirketlerin girişimcilik ekosistemine etkin bir biçimde dahil olarak girişimci kurumlara dönüşmesini amaçlıyor.

Core Strateji koordinasyonunda hayata geçirilen ve Türkiye’deki kurumsal şirketleri girişimci kurumlara dönüştürmesi hedeflenen Türkiye Girişimci Kurumlar Platformu bugün Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) ev sahipliğinde gerçekleşen basın toplantısında tanıtıldı. Toplantı Core Strateji Kurucu Ortağı İhsan Elgin’le birlikte platformun danışma kurulu üyelerinden Türkiye İş Bankası CEO’su Adnan Bali, Borusan Holding CEO’su Agah Uğur ve GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı & CEO’su Canan Özsoy ve BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kurumların üst düzey yöneticilerini bir araya getirip bu kurumların girişimcilik yetkinliklerini geliştirmesi beklenen platformun, kurumların dijitalleşmenin getirdiği yıkıcı dönüşüme karşı ayakta kalmalarını ve bu dönüşümün getirdiği fırsatları yakalamalarını sağlayan, böylece Türkiye’nin ekonomik büyümesinin dinamosu olmalarına destek veren çatı kuruluş olması hedefleniyor. Kurumlar arası işbirliğinin sağlanması ve Türkiye’nin sürdürülebilir ekonomisine katkı amacıyla girişimcilik ve inovasyon konusunda farkındalık oluşturulması ise platformun temel amacını oluşturuyor.

Her sektörden kuruma açık olan platform, yıl içinde Türkiye’den girişimci kurum vaka analizleri, rapor ve blog yazıları yayınlayacak. Öte yandan, düzenleyeceği genel müdür yuvarlak masaları, inovasyon yöneticileri toplantıları ve seminerler aracılığıyla da dünyadaki bilgi birikiminin Türkiye’ye aktarılmasının yanı sıra ülkemizdeki tecrübelerin paylaşılmasına ve böylece üyelerinin inovasyon yol haritalarını belirlemelerine yardımcı olacak.

Toplantıdan çıkan satırbaşları şöyle:

  • Kurumsal firmalar, karmaşık yapıları ve uzayan karar süreçlerinin sonucunda girişimcilik kaslarını yitirebiliyor. Bu anlamda girişimcileri sektöre kazandırmak büyük önem taşıyor.
  • İnovasyonda büyük ve çokuluslu şirketlerin payı giderek artarken startup’ların payı giderek azalıyor.
  • Kurumsal şirketlerin ortaya koydukları çalışmalarda değer yaratma boyutunu yeniden düşünmesi, orta ve uzun vadeli iş modellerinin sürekli çalışır durumda olması gerekiyor.
  • Silo mantığından çıkılarak çapraz, disiplinler arası iletişim kurulmalı. Zira ölçek fark etmeksizin girişimciliğe yapılan her bir yatırım ekonomi adına çok kıymetli.
  • “Normal iyi” kimseye yetmiyor. Kurumlar ve insanlar olumlu yönde şaşırtılmayı bekliyor. Bu noktada startup’lar ve işbirlikleri de rutin performanslarla yürütülen çalışmaların daima yenilenmesini sağlıyor.
  • Girişimciliğin olumlu getirileri: katma değer, dinamizm ve artan demokrasi talebi.
  • Yeni dünyada başarının yolu birbirinden öğrenme ve ekosistemler yaratabilmekten geçiyor.

Dileyenler, Türkiye Girişimci Kurumlar Platformu ile ilgili ayrıntılı bilgiye Gktr.org.tr adresinden ulaşabilirler.

Kaynak: https://mediacat.com/turkiye-girisimci-kurumlar-platformu-kuruldu/

E-Posta Bültenimize Kaydolun!

gelişmelerden ilk siz haberdar olun

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

İlgilenebileceğiniz başka yazılar

Basında Biz

MUSTAFA NAMOĞLU İLE İŞİN ASLI PROGRAMI: İHSAN ELGİN – GİRİŞİMCİ KURUMLAR PLATFORMU KURUCUSU

Kolay Değil Youtube kanalı için Mustafa Namoğlu’nun hazırladığı İşin Aslı programına konuk olan Platform kurucumuz ve Finberg Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Elgin, Mustafa Namoğlu ile Fibabanka tarafından kurulan yatırım ve finansal teknoloji şirketi Finberg’in kurulduğu ilk günden beri girişimcileri desteklendiğini ve yatırımcıların nasıl girişimlere yatırım yaptığını ve girişimcilerin yatırım alırken dikkat etmesi gereken konuları ele aldıkları videoya buradan ulaşabilirsiniz.

Düşünceleriniz bizim için önemli!

bizimle iletişime geçin
small_c_popup-dark

bizimle

Görüşlerinizi Paylaşın

small_c_popup-light

Talebiniz Bize Ulaştı

En kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz.